trouwlocatie strand

Strand als trouwlocatie

Trouwen op het strand is niet alleen weggelegd als je in een ver tropisch land gaat trouwen, ook in Nederland kan je op meerdere plekken op het strand trouwen. Aan de gehele Nederlandse kust, inclusief op de wanneneilanden, zijn  leuke trouwlocaties op het strand te vinden.

Als je op het strand gaat trouwen moet je met een aantal dingen rekening houden. Hieronder zullen we ze voor je opsommen:

 

  • Als je de trouwlocatie op het strand gevonden hebt is ons advies om even te checken hoe het met de privacy zit... Zo kom je niet voor verrassingen te staan! We kunnen ons namelijk heel goed voorstellen dat je er niet op zit te wachten dat een aantal toeristen op hun handdoekje meegenieten van jouw trouwceremonie.
  • Als je op het strand gaat trouwen is ons advies om hier ook je kleding op aan te passen. Een trouwjurk met een lange sleep is niet heel fijn op het strand. Ook hakken zijn niet ideaal! Kies bijvoorbeeld voor een korte trouwjurk met speciale trouwslippers. Ga ook even langs de pedicure want geef toe, er is niets zo lekker als met de blote voetjes door het zand te lopen, ook op je bruiloft.
  • Smeren, smeren en nog eens smeren! Als je een hele dag op het strand bent verbrand je natuurlijk heel snel. Houd hier ook op je trouwdag rekening mee, er is niets zo vervelend als verbrand je huwelijksnacht in gaan…. Kies voor een zonnebrandcrème die niet te vettig is zodat je niet de hele dag een glimmende huid hebt. Bespreek ook met de visagist dat je op het strand gaat trouwen zodat die qua make-up rekening kan houden met de zonnebrandcrème.
  • Eerlijk is eerlijk, het blijft Nederland en daar is goed weer helaas geen garantie. Bespreek dus met je trouwlocatie wat plan b is, indien het niet toe laat om op het strand te trouwen. Bedenk samen ook goed of jullie ‘plan b’ mooi en goed genoeg vinden om in te trouwen. Zo niet? Ga dan opzoek naar een andere trouwlocatie op het strand.